ΙΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑ

Τι είναι τα αρνητικά ιόνταΤα αρνητικά ιόντα είναι μόρια με επιπλέον ηλεκτρόνια. Είναι άοσμα και αόρατα με γυμνό οφθαλμό. Όταν βρισκόμαστε κοντά σε βουνά, παραλίες και καταρράκτες, η φρεσκάδα του αέρα προκαλείται από την αφθονία των αρνητικών ιόντων. Τα ιόντα είναι μόρια, τα οποία μπορούν να φέρουν θετικό ή αρνητικό φορτίο. Τα αρνητικά ιόντα δημιουργούνται φυσικά, χάρη στην κυκλοφορία του αέρα σε ορισμένα περιβάλλοντα, την ακτινοβολία, το φως του ήλιου και το κινούμενο νερό. Όταν τα μόρια χάνουν αρκετά θετικά φορτία, μετατρέπονται σε αρνητικά ιόντα.

Ο πονοκέφαλος ή η αιφνίδια ναυτία σε ένα υπερπλήρες δωμάτιο είναι ένα κοινό πρόβλημα. Μερικές φορές ακόμη και σε ένα κλιματιζόμενο δωμάτιο μπορεί να αντιμετωπίσετε αυτά τα προβλήματα. Ο λόγος; Η έλλειψη αρνητικών ιόντων στο δωμάτιο. Τα αρνητικά ιόντα είναι παρόντα στον αέρα που αναπνέουμε και είναι επίσης παρόντα στο σώμα μας.

Θετική επίδραση Αρνητικών Ιόντων

• Εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες.
• Αναζωογονούν τον μεταβολισμό των κυττάρων.
• Αυξάνουν την ανοσοποιητική λειτουργία.
• Καθαρίζουν το αίμα.
• Εξισορροπούν το αυτόνομο νευρικό σύστημα, προάγοντας τον βαθύ ύπνο και την υγιή πέψη.

Το σημαντικότερο όφελος των αρνητικών ιόντων είναι ότι καθαρίζουν τον αέρα των αερομεταφερόμενων αλλεργιογόνων όπως η γύρη, οι μύητες, τα βακτηρίδια και οι ιοί. Εκτός από αυτά καθαρίζουν επίσης τον αέρα με σκόνη και καπνό από τσιγάρα. Τα αρνητικά ιόντα εκτελούν αυτή τη λειτουργία προσκολλώντας σε θετικά φορτισμένα σωματίδια σε μεγάλους αριθμούς και φορτώνοντας αρνητικά εκείνα τα σωματίδια. Ως αποτέλεσμα, αυτοί οι ιοί, τα βακτηρίδια γίνονται πολύ βαριά για να παραμείνουν στον αέρα και έτσι εμποδίζονται να εισέλθουν στο αναπνευστικό πέρασμα όπου μπορούν να μας κάνουν να αρρωστήσουμε. Με άλλα λόγια, τα αρνητικά ιόντα αποτελούν έναν προστατευτικό κύκλο γύρω μας.

 

-396
Top