ΜΥΟ-ΔΙΕΓΕΡΣΗ

Διέγερση με ηλεκτρικό ρεύμα χαμηλών συχνοτήτων


To ηλεκτρικό ρεύμα χαμηλής συχνότητας είναι ένα ιδιαίτερο είδος ηλεκτρικού ρεύματος το οποίο ρέει και σταματά με συγκεκριμένο ρυθμό. Αν το περάσουμε μέσα από το σώμα, παρακολουθώντας την ένταση και την κίνηση του, θα διαπιστώσουμε ότι αυτό το ηλεκτρικό ρεύμα ασκεί μια πολύ ρυθμική και ήπια επίδραση. Η απαλή επίδραση των χαμηλών συχνοτήτων δίνει το αποτέλεσμα του μασάζ όπως η άσκηση ελαφράς πίεσης.

Χαμηλή συχνότητα: αριθμός κύκλων ανά δευτ/λεπτο – λιγότερο από 1 000 Hz.

Μεσαία συχνότητα: αριθμός κύκλων ανά δευτ/λεπτο – κάτω των 4 000 Hz.

Υψηλή συχνότητα: αριθμός κύκλων ανά δευτ/λεπτο – άνω των 1 000 000 Hz.

Το σώμα μας παράγει πολύ αδύναμο ηλεκτρισμό τον οποίο εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε. Επειδή αυτός ο ηλεκτρισμός αλληλοεπιδρά εύκολα με το ηλεκτρικό ρεύμα από έξω,  στο σώμα γίνονται διάφορες αλλαγές κάτω από αυτή την επίδραση. Η μέθοδος θεραπείας με χρήση αυτών των ιδιοτήτων του σώματος ονομάζεται θεραπεία με ηλεκτρισμό (ηλεκτροθεραπεία). Η θεραπεία με ηλεκτρισμό χαμηλής συχνότητας είναι η πιο διαδεδομένη στην  θεραπεία παθήσεων, όπως πόνων στους ώμους, στην μέση, παράλυση κλπ.

 Αν κατευθύνουμε το ηλεκτρικό ρεύμα χαμηλής συχνότητας στα σημεία του σώματος όπου συσσωρεύονται λίπος, επιδρώντας πάνω σε αυτά ρυθμικά, τότε όλο το δέρμα αρχίζει να συσπάται με τον ίδιο ρυθμό. Έτσι, δημιουργείται το αποτέλεσμα της σωματικής άσκησης όπως στο γυμναστήριο, το οποίο αδυνατίζει επειδή το λίπος διασπάται, τα λιπώματα διαλύονται και η ελαστικότητα του δέρματος αποκαθίσταται.

Οφέλη και Αποτελέσματα Μυοδιέγερσης

  • Αποκατάσταση της παράλυσης των περιφερειακών νεύρων.
  • Καταπολέμηση του πόνου στους ώμους, μείωση του πόνου στην μέση.
  • Απαλλαγή από την κούραση.
  • Βελτίωση κυκλοφορικού
  • Απάλειψη μυϊκών πόνων και νευραλγίας

          

 

-396
Top